Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η πιο συγκινητική διαφήμιση για τα φετινά Χριστούγεννα




Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα!

Η διαφήμιση για την εορταστική κλήρωση του λαχείου στην Ισπανία, έχει γίνει viral σε όλο τον πλανήτη κι αυτό γιατί ο πρωταγωνιστής της, ο καλόκαρδος Justino αντιπροσωπεύει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 

Ο Leo Burnett, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα animation σποτάκι για να διαφημίσει το χριστουγεννιάτικο λαχείο και κατάφερε να μας συγκινήσει, όσο κανένας άλλος.

Ο Justino, είναι ένας νυχτοφύλακας που δουλεύει σε εργοστάσιο με μανεκέν βιτρίνας, τα οποία είναι η μοναδική του "συντροφιά" κάθε βράδυ. Αποφασίζει, λοιπόν, μια μέρα, να κάνει τη ζωή των συναδέλφων του(τους οποίους δε βλέπει ποτέ) πιο όμορφη, κάνοντάς τους διαρκώς γλυκές εκπλήξεις, που οργανώνει τα βράδια κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. 

Τι συμβαίνει στο τέλος; 

Δες το βίντεο, αξίζει!



Πολλή τηλεόραση στη μικρή ηλικία = Ταχύτερη γήρανση του εγκεφάλου!





Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, με επικεφαλής την Τίνα Χόανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης.


Μετά από 25 χρόνια, έγινε αξιολόγηση μέσω τεστ της υγείας του εγκεφάλου τους, σε σχέση με ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση και ασκούνταν.


Όσοι ήδη από τη νεότητά τους παρακολουθούσαν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν ως μεσήλικες γενικά χαμηλότερες επιδόσεις στα νοητικά-γνωσιακά τεστ (ταχύτητας σκέψης, μνήμης, προσοχής κ.α.), σε σχέση με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.


Επίσης όσοι ασκούνταν στο παρελθόν λιγότερο (συχνά ήσαν οι ίδιοι με αυτούς που έβλεπαν πολλή τηλεόραση), είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ, σε σχέση με όσους ασκούνταν τακτικά.

Αυτοί που συνδύαζαν και τα δύο - έβλεπαν την περισσότερη τηλεόραση και ασκούνταν λιγότερο από όλους- είχαν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άσχημες επιδόσεις στα κατοπινά τεστ.


Δεν είναι ακόμη σαφές στους επιστήμονες γιατί η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης φαίνεται να σχετίζεται με χειρότερες νοητικές επιδόσεις αργότερα στη ζωή. Μία υπόθεση, σύμφωνα με τη Χόανγκ, είναι ότι η τηλεόραση ως δραστηριότητα δεν εξασκεί τον εγκέφαλο.


Μία άλλη ερμηνεία είναι ότι όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, ακολουθούν γενικότερα έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας π.χ. κακή διατροφή, πράγμα που επίσης έχει ως συνέπεια την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.

Πηγή: www.onmed.gr

Πλούταρχος: "Η ανάπαυση είναι το καρύκευμα της εργασίας"





"Πιέζοντας τα παιδιά τους να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρώτα σε όλα, τα φορτώνουν με δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και κουρασμένα από όλα αυτά γονατίζουν και κάτω και από άλλες αφόρητες πιέσεις δε δέχονται με ηρεμία τη μάθηση....

Γιατί, όπως ακριβώς τα φυτά με λογικό νερό ποτίζονται ενώ με υπερβολικό πνίγονται, με τον ίδιο τρόπο η ψυχή ανατρέφεται με ελεγχόμενους κόπους ενώ καταποντίζεται με τις αβάσταχτες υποχρεώσεις μόρφωσης. 

Πρέπει, λοιπόν, να προσφέρουμε στα παιδιά διάλειμμα στις απανωτές προσπάθειες τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι όλη η ζωή μας είναι μοιρασμένη σε ξεκούραση και εργασία. 

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο επικράτησε η εγρήγορση και ο ύπνος, όχι μόνο ο πόλεμος αλλά και η ειρήνη, όχι μόνο ο χειμώνας αλλά και το καλοκαίρι, όχι μόνο μέρες κούρασης αλλά και γιορτές αργίας.

Γενικότερα, η ανάπαυση είναι το καρύκευμα της εργασίας. 

Και θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ότι αυτό γίνεται όχι μόνο στους ζώντες οργανισμούς αλλά και στα άψυχα. Γιατί, και τα δοξάρια και τις λύρες τις αφήνουμε, για να μπορούμε να τα τεντώσουμε. Και γενικά το σώμα διασώζεται με την εναλλαγή αδειάσματος - γεμίσματος (του στομαχιού) και η ψυχή με την χαλάρωση και την ένταση."

Πλούταρχος (Περί παίδων αγωγής, 9b-9c)

Εσύ κι εγώ...





Πόσα θύματα;; Πόσα τραύματα;; Πόσα χαμένα όνειρα θα πρέπει να σβήνει μέρα με τη μέρα αυτή η χώρα;; Κάθε σπίτι και ένα μαύρο στίγμα αυτής της χώρας... που πολλές φορές αισθάνεσαι να σε χτυπάει αλύπητα... Αμέτρητες τραγωδίες, αμέτρητα ερωτηματικά και αναπάντητα γιατί....

Είμαστε στη χώρα της αλλοτρίωσης... του εφήμερου... και του εποχικού... του επίφοβου και του παρακινδυνευμένου... Στη χώρα του Σωκράτη.. και του Ιπποκράτη.. του Κολοκοτρώνη και χιλιάδων Αγίων...

Είμαστε στη χώρα των αντιθέσεων που κάποτε γέννησε τον πατριωτισμό και το αρχαιοελληνικό πνεύμα και που τώρα θαρρείς... πως προσπαθεί να μηδενίσει τα ιδανικά των νεοελλήνων....

Εμείς οι δημιουργοί της φιλοσοφίας, της ποίησης, της γλυπτικής καταρρέουμε σε ένα κυκεώνα συμφορών, για τις οποίες είμαστε και εμείς υπεύθυνοι...

Έφτασε νομίζω η ώρα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας... που ζούμε σε αυτή εδώ τη χώρα που τόσο μας «πονάει»....

...

Όλοι μαζί μπορούμε!!! Να θεραπεύσουμε τα «κακώς κείμενα» της χώρας μας...

Αυτοί που φταίνε... ποτέ δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους και ποτέ δεν ψάχνουν από μόνοι τους... την ίαση των τραυμάτων που προκαλούν...

Ήρωες είναι οι άλλοι...οι πρωταγωνιστές πίσω από τα φώτα... ο απλός λαός... ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!! 

Προσδοκία

Ἡ Ζωή εἶναι Μικρή, ἡ Στιγμή Τεράστια (συγκλονιστικό χριστουγεννιάτικο βίντεο)













Θυμήσου τούς ἀνθρώπους που ἀγαπᾶς, μήν ἀναβάλλεις τήν χαρά, ζῆσε τή ζωή στό βάθος, γιατί ἡ ζωή εἶναι μικρή, ἐνώ ἡ στιγμή τεράστια

Μιά διαφήμιση γιά τά Χριστούγεννα που θά χαραχθεί στή μνήμη σας…