«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το κορίτσι με την πετρωμένη καρδιά




Όταν η καρδιά πετρώσει, τότε κλείνει. Όταν η καρδιά κλείσει, δεν λαμβάνετε ενέργεια ή ζωή από τον Ήλιο στο σύστημά σας και πέφτετε σε αδράνεια. Γι’ αυτό τα Μεγάλα Όντα λένε, “Προφυλάξτε την καρδιά σας.” 

Η καρδιά σας πρέπει να είναι πάντα όμορφη και ν’ αγαπά.

Μπορείτε να λιώσετε αυτή την απολίθωση της καρδιάς, με το να επιδείξετε μεγαλύτερη φροντίδα για κάτι, με μεγαλύτερη συμπόνια και αγάπη. 

Για παράδειγμα, συνάντησα ένα κορίτσι δεκαεπτά ετών, της οποίας η καρδιά ήταν πραγματικά πετρωμένη. Η μητέρα της είπε, “Πρόκειται να γίνει “μάγισσα” και εγκληματίας. Χτυπά τα αδέρφια της και δεν έχει καθόλου καρδιά.”

Χρησιμοποίησα ένα τέχνασμα. Φέραμε ένα ωραίο σκυλί στο κορίτσι και το αφήσαμε στη φροντίδα της. Το σκυλί τη βοήθησε ν’ αρχίσει ν’ ανοίγει τη καρδιά της. Τότε κρύψαμε το σκυλί και νόμιζε ότι το είχε χάσει. “Που είναι το σκυλί μου;” Ρώτησε. Της έλειπε, και αυτό προκάλεσε κι άλλο άνοιγμα στην καρδιά της. Τότε το φέραμε πίσω και της είπαμε ότι το σκυλί είναι άρρωστο. Πήγε το σκυλί στον κτηνίατρο και το βοήθησε να θεραπευτεί. Τελικά, το καρδιακό κέντρο άρχισε ν’ ανοίγει πραγματικά.

Εάν θέλετε ν’ ανοίξετε το καρδιακό κέντρο κάποιου ατόμου, πρέπει να κάνετε το άτομο να νοιαστεί και να φροντίσει κάτι, ν’ αγαπήσει κάτι, και να γίνει συμπονετικό.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
New Dimensions in Healing


elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: