«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα... »

ΣΚΕΨΕΙΣ...

Διαβάστε περισσότερα... »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ (ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)


α. Κι αν κανείς, από εκείνους που γίνονται θηρία από το θυμό, αρχίσει να ψέλνει τους ψαλμούς, αμέσως φεύγει η αγριότητα από την ψυχή του, γιατί την αποκοίμισε με τη μελωδία .

β. Να μην πλημμυρίζουμε τις ψυχές μας με το άκουσμα πρόστυχων τραγουδιών, γιατί είναι φυσικό από μουσική τέτοιου είδους να γεννιούνται πάθη, που υποδουλώνουν και εξευτελίζουν την ψυχή. Αλλά εμείς να επιζητούμε την άλλη μουσική, που και καλύτερη είναι, αλλά και οδηγεί στη βελτίωση της ψυχής. Αυτήν χρησιμοποίησε και ο Δαβίδ, ο ποιητής των ιερών ψαλμών, και θεράπευσε, καθώς λένε, το βασιλιά (Σαούλ) από την μανιώδη κατάθλιψη. Λέγεται επίσης ότι και ο Πυθαγόρας, όταν συνάντησε μεθυσμένους γλεντοκόπους (που είχαν ξεφαντώσει), διέταξε τον αρχηγό τους, που έπαιζε αυλό, να αλλάξει σκοπό και να παίξει σ’ αυτούς το δωρικό μέλος. Τότε αυτοί συνήλθαν τόσο από τη μελωδία, ώστε πέταξαν τα στεφάνια και ντροπιασμένοι γύρισαν πίσω και έφυγαν.

Άλλοι πάλι, ακούγοντας αυλό, γίνονται έξαλλοι από ενθουσιασμό και καταλαμβάνονται από βακχική μανία. Τόσο πολύ διαφορετικός είναι ο επηρεασμός της καλής από την κακή μουσική. Ώστε τόσο πολύ πρέπει να απέχετε από τα άσματα που επικρατούν σήμερα και από οτιδήποτε είναι ολοφάνερα αισχρό .

γ. (Οι φιλήδονοι) άφησαν τις εμπορικές συναλλαγές της αγοράς και τις επινοήσεις των τεχνών που εξασφαλίζουν τα προς το ζειν και περνούν τον ορισμένο καιρό της ζωής τους με κάθε οκνηρία και ηδονή. Δεν καταλαβαίνουν ότι μια θεατρική σκηνή που συνοδεύεται από ακόλαστα θεάματα, είναι για τους θεατές κοινό και δημόσιο σχολείο ασέλγειας και ότι οι αρμονικές μελωδίες των μουσικών οργάνων (των αυλών) και τα πορνικά τραγούδια, εντυπώνονται στις ψυχές των ακροατών, και δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να παρασύρουν τους πάντες να ασχημονούν, με την απομίμηση των τραγουδιών των κιθαριστών και των αυλητών.

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα... »

Λεπτότητα... πατρός Παϊσίου Αγιορείτου

«Παρατηρώ τα μυρμήγκια πόσο φιλότιμα εργάζονται, χωρίς να έχουν επιστάτη. Εγώ δεν βρήκα σε κανέναν άνθρωπο την λεπτότητα που είδα στα μυρμήγκια.

Τα νέα μυρμηγκάκια, πάνε και κουβαλούν στην φωλιά ξυλάκια και ένα σωρό άλλα άχρηστα πράγματα, επειδή ακόμη δεν ξέρουν τί πρέπει να φέρουν.

Τα παλιά μυρμήγκια, τα αφήνουν να τα κουβαλήσουν, χωρίς να τους κόβουν την προθυμία και μετά τα βγάζουν έξω από την φωλιά .

Ύστερα, σιγά-σιγά, τα νέα βλέπουν τί κουβαλούν τα παλιά και μαθαίνουν τί πρέπει να φέρνουν.

Αν ήμασταν εμείς, θα λέγαμε: «Έλα εδώ εσύ, τί είναι αυτά που κουβαλάς; Πέταξέ τα γρήγορα έξω!».

Τα ζώα τα έκανε ο Θεός για να εξυπηρετείται ο άνθρωπος, αλλά και για να παραδειγματίζεται. Ο άνθρωπος αν είναι άνθρωπος,  από όλα ωφελείται».
Διαβάστε περισσότερα... »

Γέροντας Παΐσιος: Γι΄ αυτό οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού.


Αν σκεφτόμασταν ότι ο πιο αδικημένος είναι ο Χριστός, θα δεχόμασταν με χαρά την αδικία.

Ενώ ήταν Θεός, κατέβηκε στην γη από πολλή αγάπη και κλείσθηκε εννιά μήνες στην κοιλιά της Παναγίας. Ύστερα, τριάντα χρόνια έζησε αθόρυβα.

Από δεκαπέντε μέχρι τριάντα χρόνων  δούλευε μαραγκός στους Εβραίους. Και τι εργαλεία είχαν τότε; Ξύλινα πριόνια χρησιμοποιούσαν, με κάτι καβίλιες ξύλινες. Τού έδιναν και κάτι σανίδια…και Τού έλεγαν: “Φτιάξε αυτό, φτιάξε εκείνο…”. Και πώς να τα πλανίση. Πλανίζονταν μ’ εκείνα τα γύφτικα σίδερα που χρησιμοποιούσαν τότε για πλάνες. Ξέρεις τι ζόρικα είναι; Άντε ύστερα τρία χρόνια ταλαιπωρία! Ξυπόλητος να πηγαίνει από εδώ – από εκεί για να κηρύττει.  Θεράπευε αρρώστους με λάσπη, άνοιγε τα μάτια των τυφλών και αυτοί ζητούσαν πάλι σημεία. Έβγαζε τα δαιμόνια από τους δαιμονισμένους, αλλά δυστυχώς οι αχάριστοι άνθρωποι Τού έλεγαν πώς είχε δαιμόνιο! Και ενώ τόσοι είχαν μιλήσει και προφητεύσει γι΄ Αυτόν, τόσα θαύματα έκανε και τελικά, ονειδισμούς, σταύρωμα.

Γι΄ αυτό οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού. Γιατί ως αδικημένοι, έχουν στην καρδιά τους τον αδικημένο Χριστό και αγάλλονται στην εξορία και στην φυλακή σαν να βρίσκονται στον Παράδεισο, διότι όπου Χριστός εκεί Παράδεισος….

[Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: Λόγοι Γ΄ Πνευματικός Αγώνας. Έκδοση Ιερόν Ησυχαστήριον "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος", Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 2001 (σελ. 71-72)].
Διαβάστε περισσότερα... »

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ


Υπάρχει ένας μύθος για το πώς τα πουλιά απέκτησαν τα φτερά τους. Στην αρχή πλάστηκαν χωρίς φτερά και ο Θεός έκαμε τα φτερά και τα έβαλε μπροστά τους λέγοντας: «Πάρτε αυτά τα βάρη να τα κουβαλήσετε».

Στην αρχή όταν ο Θεός τα κάλεσε να πάρουν τα φτερά τους που βρίσκονταν στα πόδια τους, τα πουλιά δίστασαν, γιατί τους φάνηκε πολύ δύσκολο, να τα σηκώσουν. 


Όμως γρήγορα άκουσαν την εντολή του Θεού και παίρνοντας τα φτερά στο ράμφος τους, τα έβαλαν στους ώμους τους για να τα κουβαλήσουν. Για ένα διάστημα τους φάνηκε το βάρος βαρύ και ασήκωτο, αλλά καθώς προχωρούσαν, διπλώνοντάς τα πάνω στα πλευρά τους, τα φτερά μεγάλωσαν στα σώματά τους και γρήγορα ανακάλυψαν πώς να τα χρησιμοποιούν. 

Τα βάρη έγιναν φτερά!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα... »

Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, Η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ, Η ΑΤΟΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (ΑΤΟΜΟ=Α+ΤΟΜΗ) ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

ΜΕ 'ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ' ΕΙΚΟΝΕΣ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΔΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ...

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ...

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ (;) ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ...


ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...


Albert Einstein:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots."= "ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ (ΜΙΑ ΓΕΝΕΑ ΗΛΙΘΙΩΝ)"

Διαβάστε περισσότερα... »

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα... »

Υπέροχο Grand Canyon 80.000 φωτογραφίες μέσα σε ένα 5λεπτο Βίντεο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΔΕΤΖΟΓΛΟΥ

 Στη μαγική τοποθεσία του Grand Canyon μας ταξιδεύει το time-lapse βίντεο που ακολουθεί. Για τη δημιουργία του χρειάστηκαν περισσότερες από 80.000 φωτογραφίες και χρονικό διάστημα επτά εβδομάδων.
Το βίντεο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό χάρη στην ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 2012, η οποία περιλαμβάνεται σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα... »

ΕΛΛΗΝ ΟΥΡΑΝΟΠΑΙΣ


Οράτε απαραίτητα  κι εδώ
http://paishellas.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html




Ελλάδα!
Λίκνο του Φωτός
Λαούς της Γης φωτίζεις
Ηρώων Μάνα αθάνατη
Νάμα Ζωής ποτίζεις

Ουρανοστέγαστε Ναέ
Υπέρτατη σε κάλη
Ραίνεις με τους λευκούς
Αφρούς, το κάθε σου ακρογιάλι
Νέφος Αγίων σ΄ανέδειξε
Ορθοδοξίας κοιτίδα
Πολιτισμού επίκεντρο
Ανδρών σοφών Πατρίδα
Ιδέες ξαναγέννησε
Σάλπισε, την ΕΛΠΙΔΑ!

Σύνθεση ακροστοιχίδος: Λία Μ.
Διαβάστε περισσότερα... »

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δρ Δημήτρης Περδετζόγλου




ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΚΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ... 
(ΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ...)



ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ 
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ...




ΚΑΙ ΤΩΡΑ... 

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ "ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝ" 

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΘΕΝΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ... 'ΕΥΓΕΝΗ' ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ... 

...ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ...



ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα... »