«Ἕλληνες ἀεί παῖδες ἐστε, γέρων δέ Ἕλλην οὐκ ἔστιν» (Πλάτων, Τίμαιος, 22b).


"Ὁμολογεῖται μὲν γὰρ τὴν πόλιν ἡμῶν ἀρχαιοτάτην εἶναι καὶ μεγίστην καὶ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ὀνομαστοτάτην· οὕτω δὲ καλῆς τῆς ὑποθέσεως οὔσης,
ἐπὶ τοῖς ἐχομένοις τούτων ἔτι μᾶλλον ἡμᾶς προσήκει τιμᾶσθαι. 24. Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες
οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν,
αὐτόχθονες ὄντες καὶ τῶν ὀνομάτων τοῖς αὐτοῖς οἷσπερ τοὺς οἰκειοτάτους τὴν πόλιν ἔχοντες προσειπεῖν".
(Ἰσοκράτης, Πανηγυρικός, στίχοι 23-24).

Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον παρόντα ιστότοπο και προέρχονται απο άλλες πηγές, εκφράζουν αποκλειστικά και μόνον τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Καθίσταται σαφές ότι η δημοσίευση ανάρτησης, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά αποδοχή των απόψεων του συγγραφέως.


ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ-ΑΝΑΡΤΗΣΗ (΄κλίκ΄ στο "Δεν υπάρχουν σχόλια"). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Νεογέννητο σώζεται χάρη σε 3D ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ μόσχευμα τραχείας!


Νεογέννητο σώζεται χάρη σε 3D-printed μόσχευμα τραχείας!

Τη ζωή ενός νεογέννητου μωρού κατόρθωσαν να σώσουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Michigan μεταμοσχεύοντας του το πρώτο τεχνητό τμήμα τραχείας που κατασκευάστηκε με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Το άτυχο βρέφος σε ηλικία 6 εβδομάδων σταμάτησε ξαφνικά να αναπνέει, μελάνιασε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε παιδιατρική κλινική. Εκεί διαγνώστηκε με μια σπάνια αναπνευστική πάθηση (tracheobronchomalacia) που πλήττει ένα στα 2.200 νεογέννητα και κατά την οποία η τραχεία ρήγνυται και εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στους πνεύμονες.



Το μωρό υποβλήθηκε σε πολλές θεραπείες δίχως αποτέλεσμα μέχρι που τη σωτήρια λύση έδωσαν οι ερευνητές Dr. Glenn Green και Scott Hollister του Πανεπιστημίου του Michigan. 

Αυτό που έκαναν ήταν να εκτυπώσουν με τη βοήθεια 3D-printer έναν πλαστικό αεραγωγό-νάρθηκα ο οποίος προσαρμόστηκε στον φυσικό αεραγωγό του παιδιού με τρόπο που να τον κρατά ανοιχτό και να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο του οξυγόνου. Για να γίνει κάτι τέτοιο, αρχικά σκάναραν τους πνεύμονες του παιδιού και κατασκεύσαν το μοντέλο στις ακριβείς του διαστάσεις.

Τώρα ένα χρόνο αργότερα το μωρό
χαίρει άκρας υγείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, σε διάστημα 3 χρόνων το μόσχευμα θα έχει απορροφηθεί πλήρως από το σώμα του και οι φυσικοί αεραγωγοί του θα έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να μπορούν να λειτουργούν φυσιολογικά χωρίς τεχνητό υποβοήθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: